Over gelehondprojekt.nl

gelehondprojekt.nl is één van de webshops van mijn bedrijf Biqqelz. Biqqelz is de overkoepelende bedrijfsnaam voor de verschillende activiteiten waarmee ik mij bezig houd. Deze activiteiten zijn verdeeld over diverse afdelingen.

De bedrijfsnaam Biqqelz is eind 2018 ontstaan, na een korte maar intensieve zoektocht naar dé ideale bedrijfsnaam die 'iets maar eigenlijk ook niets' betekent, die 'veelzeggend maar (nog) zonder betekenis' is. Biqqelz wordt uitgesproken als 'bikkels' en dat is ook precies de uitstraling die ik met deze naam wil bereiken. Waarom? Dat leg ik je graag uit.

In 2004 werd ik, na een jaar ziek te zijn geweest, volledig afgekeurd door UWV. Sindsdien zijn veel dingen die voor gezonde mensen vanzelfsprekend zijn, voor mij niet meer zo vanzelfsprekend. Met name het omgaan met slechte en hele slechte dagen, het managen van de beschikbare energie en het stellen van grenzen op goeie dagen blijken enorme uitdagingen te zijn. Na een langdurige periode van verder toenemende gezondheidsproblemen kreeg ik er in 2015 nog een extra labeltje bij. Omdat ik al volledig was afgekeurd had dat UWV-technisch gezien verder geen gevolgen. Voor mijn functioneren had het wél gevolgen, omdat sindsdien spierkracht en mobiliteit óók een continu aandachtspunt zijn.

Ik heb niks met geraniums, dus met instemming van UWV ben ik een eigen bedrijf gestart. Dat bleek voor mij de enige manier te zijn om werken en beperkt zijn te kunnen combineren en zodoende tóch een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Naast mijn bedrijf ben ik voorzitter van een stichting die bemiddelt bij herplaatsing van honden. Vanuit die functie ben ik tevens gastgezin en dat betekent in de praktijk dat honden met (zware) gedragsproblemen die om zwaarwegende redenen niet bij hun eigenaren kunnen blijven totdat zij herplaatst kunnen worden, door mij worden opgevangen. Soms lukt het om deze honden weer te plaatsen, maar helaas zijn er ook situaties waarbij de gedragsproblemen zó ernstig blijken te zijn dat er geen zicht is op een succesvolle herplaatsing. Ook komt het soms voor dat er naast de gedragsproblemen gezondheidsproblemen blijken te zijn of tijdens de opvangperiode ontstaan die de kans op een succesvolle herplaatsing in de weg staan. Al deze honden, stuk voor stuk échte bikkels omdat ze het tóch maar even redden om - ondanks al hun problemen - met elkaar samen te leven, blijven bij mij tot hun dood. Ook Appenzeller Sennenhond Bikkel belandde via de stichting bij mij en hij heeft mij in 2018 geïnspireerd bij de keuze van mijn nieuwe bedrijfsnaam.

Ondanks mijn gezondheidsproblemen doe ik mijn uiterste best om jou als klant zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Gezien mijn beperkingen en de bijbehorende uitdagingen voor mijn dagelijks functioneren, kan het helaas voorkomen dat ik niet binnen de aangegeven termijnen kan reageren. Ik hoop dat ik daarvoor een beroep mag doen op jouw begrip en geduld.

Biqqelz Webshops

Betty Sikkema